Kuuluneen vuoden aikana Kansainvälisen hiihtokoulun toiminta on kasvanut entisestään. Vuonna 2015 perustettu yhdistys on pystynyt tarjoamaan kauden aikana enemmän osallistujapaikkoja hiihtokoulssa, kuin aiempina vuosina. Perinteistä Lapissa järjestettävää leiriä ei kuitenkaan pystytty järjestämään. Kauden 2018-2019 aikana toiminta on keskittynyt suurimmaksi osaksi Helsinkiin ja Ouluun. Kaikkiaan 430 lasta ja aikuista on osallistunut harrastustoimintaan.

Hiihtokouulun positiivinen vaikutus on huomattu myös Oulun Maahanmuuttovirastossa (Migri), Virasto on tukenut toimintaa kuuluneella kaudella kattamalla osan toiminnan kustannuksista, he näkevät myös mielellään toiminnan jatkuvan ja laajentuvan muille paikkakunnille. Oulussa toiminta koostui kahdesta hiihtoharjoituksesta viikossa, 1,5-2h kerrallaan. Harjoitukset vietiin läpi 2-3 valmentajan johdolla.

Kansainvälisen hiihtokoulun suunnitelmissa on kehittää ja kasvattaa toimintaansa mm. laajentamalla yritysyhteistyötä. Parhaillaan yhdistys etsii yrityksiä, jotka haluavat tukea pakolaislapsia hiihtoharrastuksen kautta eri paikkakuunnilla. Toiveissa on myös osa-aikaisen toiminnanjohtajan sekä hiihdonopettajinen palkkaaminen, jotta toimintaa voidaan laajentaa.

August Ludvig Hartwallin säätiö on päättänyt jatkaa Kansainvälisen hiihtokoulun hienon ja tärkeän työn tukemista myös kuluneena vuonna.

Lue lisää Kansainvälisen hiihtokoulun tominnasta täältä: http://kansainvalinenhiihtokoulu.fi ja https://www.youtube.com/watch?v=6RSQBbyxwfM, sekä https://www.alhartwallsstiftelse.fi/besok-fran-kansainvalinen-hiihtokoulu/