Som känt är, har August Ludvig Hartwalls stiftelse i 6 år öppnat Café Mehuhetki under en dag i året på restaurangdagen i maj. Detta år hade vi, stiftelsens ungdomar, dock kommit på ett nytt koncept och flyttat sig till ett nytt ställe. I år öppnades nämligen välgörenhetsrestaurangen SÅPPA, på restaurangdagen lördagen 18.5.19, i Gamla Kyrkoparken. På restaurangens meny fanns laxsoppa med skärgårdsbröd, kaffe/saft och plättar med grädde och sylt. Allt var ju såklart hemgjort och alla bestick och tallrikar var ju såklart nedbrytbara.

Dagen välsignades av solstrålar och värme, vilket ledde till att många var på språng i parken där även andra tillfälliga restauranger hade satt upp sin verksamhet. Vi fick höra många kommentarer av förbipasserande eller kunder om hur bra det vi gjorde var och fastän många redan hunnit äta lunch tidigare var det många som tyckte att en plätt lätt ännu skulle rymmas. Soppan smakade även gott och flera undrade var vår riktiga restaurang låg.

Tack vare det fina vädret, de glada kockarna och försäljarna samt den goda maten lyckades vi samla in en väldigt fin summa. Detta år har ALH Ungdom bestämt sig för att donera sina intäkter från SÅPPA oavkortat till WWF:s bekämpning mot klimatförändringen.