Kuten monet jo tietävät ja muistavat, on August Ludvig Hartwallin säätiö ollut mukana toukokuun ravintolapäivässä omalla Mehuhetki-kahvilalla jo kuuden vuoden ajan. Tänä vuonna säätiön nuoret päättivät kuitenkin muuttaa hieman konseptia ja kokeilla uutta paikkaa. Tänä vuonna, lauantaina 18.5.2019, hyväntekeväisyysravintola Såppa avasi ovensa ensimmäistä kertaa Helsingin Ruttopuistossa. Ravintolan ruokalistalla oli lohikeittoa ja saaristolaisleipää, lettuja kermavaahdolla ja hillolla, sekä kahvia/mehua. Kaikki ruoka oli luonnollisesti kotitekoista ja astiat valmistettu kierrätettävistä materiaaleista.

Itse ravintolapäivän lauantai oli aurinkoinen ja lämmin päivä, mikä sai ihmiset liikkeelle ja toi meille asiakkaita. Puistossa oli toki myös muita popup-ravintoloita. Kuulimme monilta ohikulkijoilta kehuja ravintolastamme, osa harmitteli, että oli ehtinyt jo syödä toisaalla. Lettuja meni kuitenkin kaupaksi osalle heistäkin. Keittoa kehuttiin paljon, ja asiakkaat kyselivätkin, missä oikea ravintolamme sijaitsee.

Kiitos hienon sään, iloisten kokkien ja myyjien, sekä tietenkin maukkaan ruoan, saimme kasaan hienon summan. Tänä vuonna August Ludvig Hartwallin nuoret ovat päättäneet lahjoittaa kaikki SÅPPA-ravintolalla keräämänsä varat lyhentämättömänä WWF:n ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.