ALH Säätiö on mukana Marttaliiton Itämeri 2.0 -projektissa 20.000€ lahjoituksella. Projekti alkoi kesällä 2020 ja kestää kolme vuotta aina vuoteen 2022, tavoitteena on kasvattaa yleistä tietämystä Itämeren tilasta ja rehevöitymisestä, kannustaa erilaisten kalalajien käyttöön ja vähentää muovin käyttöä.

Projekti on alkanut hyvin, Marttaliitto on palkannut projektipäälliköksi Roosa Mikkolan. Muut Itämeren kanssa työskentelevät tahot ovat ottaneet projektin hyvin vastaan ja tällä hetkellä projektilla on erittäin pätevistä jäsenistä koostuva ohjausryhmä.

Tällä hetkellä projektissa työskennellään mm. seuraavien asioiden kanssa:

  • Ensi vuodeksi on suunnitteilla info kampanja Rinki-toimijan kanssa roskien lajittelusta, ja roskien vaikutuksesta Itämereen.
  • Erityinen roskien lajittelukassi on kehitteillä, mikä helpottaisi jätteiden lajittelua kesämökeillä tai kodeissa.
  • Rantojen siivoustalkoita tullaan järjestämään ensi vuoden puolesta paikallisten Marttojen toimesta.
  • Kouluissa tullaan järjestämään oppilaille infoluentoja. Luentoja suunnitellaan parhaillaan ja ne järjestetään etänä, mikäli koronatilanne ei salli fyysisiä kokoontumisia.

August Ludvig Hartwallin säätiö seuraa projektia innolla ja mielenkiinnolla, samoin pidämme perheen jäseniämme tietoisina projektin etenemisestä. Projektista voi lukea lisää Marttaliiton sivuilta: https://www.martha.fi/om-oss/projekt/ostersjon