Eva Ahlströmin säätiö päätti tammikuussa lahjoittaa merkittävän summan Syyrian pakolaisten auttamiseksi. Samalla säätiö haastoi mukaan joukon muita säätiöitä, ja tämän haasteen August Ludvig Hartwallin säätiö otti vastaan. Haasteeseen vastasivat myös Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Otto A. Malms donationsfond, Stiftelsen Christina och Torsten Ahlströms minne sekä Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö. Yhteensä säätiöt lahjoittavat UNICEFin työhön 135 000 euroa.

Varat käytetään syyrialaislasten auttamiseksi Syyriassa ja sen naapurimaissa. UNICEF muun muassa takaa miljoonille lapsille ja perheille puhtaan juomaveden ja perusterveydenhuollon sekä tukee lasten koulunkäyntiä. YK:n Helsingissä järjestämä Syyria-konferenssi oli muistutus siitä, kuinka valtava avuntarve edelleen on sekä Syyriassa että sen naapurimaissa. Vaikka Aleppon pommitukset eivät enää täytä päivittäistä uutisvirtaa, emme saa unohtaa, että yksin Syyrian sisällä 13,5 miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua. Heistä yli puolet on lapsia ja nuoria.

YK:n mukaan Syyrian avuntarve on nyt suurempi kuin koskaan. Pelkästään kuluvalle vuodelle tarvitaan 7,9 miljardia US dollaria humanitaariseen työhön Syyriassa ja sen naapurimaissa. Vuonna 2017 UNICEF muun muassa ylläpitää pelkästään Syyrian rajojen sisäpuolella yli 12 miljoonan ihmisen puhtaan veden saantia, rokottaa yli 3 miljoonaa lasta poliota vastaan ja tukee yli 3 miljoonan lapsen koulunkäyntiä.