Kansainvälisen hiihtokoulun yksi perustajista, Simo-Viljami Ojanen, sekä hallituksen puheenjohtaja Inka Kärkkäinen kävivät esittelemässä Kansainvälisen hiihtokoulun tilannetta ja toimintaa säätiön hallituksen kokouksessa 13.12.2017. Simo-Viljami ja Inka kertoivat miten hiihtokoulu on käyttänyt August Ludvig Hartwallin säätiön lahjoittamat, yhdistyksen perustamiseen ja toiminnan aloittamiseen, tarvittavat varat. Yhteistyön aloittamisen jälkeen yhdistys on saanut useita muita yhteistyökumppaneita, mm. Helsingin kaupungin, Suomen Ladun, Wau Ry:n, sekä useita urheilijakummeja, kuten Kaisa Mäkäräisen. Kaikkien yhteisenä tavoitteena on sekä maahanmuuttajalasten, että syrjäytymisvaarassa olevien kantasuomalaisten lasten liikuttaminen ja tehokkaampi integrointi yhteiskuntaan. Kansainvälisen hiihtokoulun toiminnan aloittamisen jälkeen vuonna 2015, koulu on järjestänyt lapsille satoja hiihtoharjoituksia, sekä kaksi hiihtoleiriä; Lapissa ja Pajulahdessa. Tavoitteena on tutustuttaa lapset paremmin uuteen kotimaahansa.

Kansainvälinen hiihtokoulu on saanut kivasti medianäkyvyyttä, viimeisimpänä he ovat voittaneet APU-lehden “Aputonni” –palkinnon ja heidät tullaan näkemään YLE:llä näytettävässä dokumenttielokuvassa. Yksi hiihtokoulun nuorista maahanmuuttajaoppilaista oli myös mukana YLE:llä ”100-vuotis itsenäisyyspäiväjuhlien etkot” –ohjelmassa kertomassa, mitä Suomi hänelle merkitsee.

Toiminta menee koko ajan eteenpäin ja tavoitteena on antaa 200 lapselle mahdollisuus hiihtoharrastukseen vuosien 2018-2020 aikana. Kansainvälisen hiihtokoulun tavoitteena on myös saada toimintaan ja leireille mukaan enemmän lasten vanhempia, erityisesti maahanmuuttajaperheiden äitejä ja tyttöjä.

August Ludvig Hartwallin säätiö jatkaa ylpeänä Kansainvälisen hiihtokoulun toiminnan tukemista myös vuonna 2018.

 

Kansainvälinen hiihtokoulu on syyskuussa 2015 alkanut talvinen projekti maahanmuuttajalapsien auttamiseksi ja kotouttamiseksi. Yhdistys tutustui ensimmäisenä talvena 14 lasta hienoimpaan asiaan, jonka Suomi voi tarjota: murtomaahiihtoon. Yhdistys opetti heidät hiihtämään hyvin ja tarjosivat lapsille omat huippuluokan hiihtovälineet. Opettajat olivat kovinta mahdollista luokkaa. Ladulla lapsia neuvoivat mm. Aino-Kaisa Saarinen, Marjo Matikainen-Kallström ja Martti Jylhä.
He veivät lapset myös leirille Pajulahteen ja Lappiin Kiilopäälle.

Yhteinen talvi lasten kanssa ladulla oli loistava kokemus. He paitsi oppivat hiihtämään hienosti, saivat uusia ystäviä, kokivat elämyksiä turvallisessa seurassa, oppivat suomea ja nauttivat talvesta, niin kuin vain lapset voivat nauttia.

Yhdistys rakentaa nyt seuraavaa hiihtokautta. He vievät laduille yli 100 lasta ja 10 aikuista maahanmuuttajahiihtäjää. Kaudella 2017-18 otetaan myös syrjäytymisvaarassa olevat kantasuomalaislapset mukaan.