Koronakriisistä johtuen monet koulut ja päiväkodin ovat lopettaneet lounaan tarjoamisen lapsille, kun valtaosa oppilaista on kotona taudin leviämisen hidastamiseksi. Monille vähävaraisille perheille tilanne aiheuttaa sen, ettei perheillä ole välttämättä varaa tarjota lapsille lounasta ruokakustannusten kasvettua kotona olon johdosta. Tästä johtuen Itsenäisyyden juhlarahasto ITLA, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö sekä Tradeka aloittivatt kampanjan yhteistyöässä Vennerin kanssa. Kampanjan nimi on ”Jokaiselle lapselle lounas”, tavoitteena on toimittaa valmiita ruokakasseja ja ruokareseptejä vähävaraisiin talouksiin.

Ruokakassi, jokainen arvoltaan 90€, sisältää ruokatarvikkeet viikon ruokia varten 4-6 henkiselle perheelle. Pakkauksessa on mukana myös ohjeet ja reseptit, sekä vitamiinivalmisteita. Venner, joka vastaa projektin käytännön toteutuksesta, toteuttaa projektin yhteistyössä K-ketjun, sekä Kauppahalli24:n kanssa. Ruokakassit toimitettaan suoraan perheiden kotiovelle.

August Ludvig Hartwallin säätiö on mukana kampanjassa lahjoittamalla 216 ruokakassia, joiden kokonaisarvo on 19440€.

Venner on jakanut jo 1,5 vuoden ajan kasvisruokakasseja perheille, joiden taloudellinen tilanne on heikko. Kantavana ajatuksena on, että kaikilla perheillä on oikeus hyvään ja ravitsevaan ruokaan, taloudellisestä tilanteesta riippumatta. Netissä olevat valmiit ohjeet ja reseptit ovat saataville kaikkien kotikokkien avuksi. Lue lisää kampanjasta täältä: https://itla.fi/jokaiselle-lapselle-lounas/ ja  https://venner.fi/