Hartwall-familjen som del av presentationen av HAPPY-familjens enastående projekt för familjeföretag runtom världen.

Den 10 till den 12 oktober 2018 möttes ca 600 representanter från olika familjeföretag på den årliga FBN International World Summit-konferensen i Venedig. Hartwalls, Ahlströms och Pauligs familjer var med och representerade sina egna familjeföretag på konferensen, men hade även den stora äran att stå på scen och få presentera det gemensamma HAPPY-projektet för intresserade. Det treåriga projektet stöder den inkluderande utbildningen för funktionshindrade barn i Vietnam. Därtill  presenterade vi även resultatet från vårt YHDESSÄ (together)-projekt, som vuxit till liv genom HAPPY-projektet, där 43 finländska familjeföretag eller enskilda personer samlades för att genom UNICEF stöda syriska barn i Syrien och dess närliggande länder.

Konferensens seminarier behandlade tre huvudteman: Att dela, Förändring och Att leda. HAPPY-familjens budskap tog ställning till ”Att dela”-temat och vi frågade publiken: Vem har makten och ansvaret att påverka det som händer runtom vår planet? Om vi inte NU gör och lyckas med att förändra saker, när? Vår presentation, som väckte mycket tankar och som visade exempel på konkreta resultat, fick ett otroligt mottagande. Med presentationen hoppas vi även att inspirera andra familjer till att stöda vår planet och de mest utsatta människorna och områdena på den.

I sin helhet fick den ca 30-deltagar stora delegationen från Finland med sig hem en god dos inspiration, samt tankar och verktyg från andra länders familjeföretag. Ibland kan familjeföretagande kännas ensamt, men med en ”support”-grupp som denna, där man kan diskutera och begrunda aktuella ämnen, får var och en entusiasm och förmåga att erövra nya utmaningar på sitt egna affärsområde.