August Ludvig Hartwallin säätiö päätti vuoden 2018 viimeisessä kokouksessaan tukea Pääkaupunkiseudun turvakotien alaisuudessa toimivan Asumisyksikkö Kilpolan toimintaa niin, että asumisyksikköön voidaan palkata yksi uusi lapsityöntekijä. Uuden henkilöresurssin avulla lapset saavat nyt enemmän aikaa lapsityöntekijän kanssa voidakseen käsitellä perheensä tilannetta kattavammin.

Asumisyksikkö Kilpola on Helsingin Kontulassa sijaitseva asuinrakennus, jossa on 18 huoneistoa. Yksiöistä ja kaksioista koostuva yksikkö on parisuhteessaan erityyppistä väkivaltaa kohdanneen aikuisen ja mahdollisesti perheen lasten tuettu askel kohti yksilöiden eheytymistä ja uutta jaksoa elämässä.

Asumisyksikön asukkaista noin 60% on ulkomaalaistaustaisia. He tarvitsevat tukea voidakseen jatkaa elämää turvallisesti vaikean ajanjakson jälkeen. Asumisyksikössä saa apua kielihaasteisiin, uuden kodin hankintaan, tukien hankintaan, keskusteluapua, sekä muuta mahdollista tukea. Asukkaiksi päätyvät ovat olleet väkivaltaisessa suhteessa. Välivalta voi olla fyysistä, henkistä, seksuaalista tai esimerkiksi rahallista.

Olemme iloisia voidessamme olla mukana tukemassa Kilpolan tärkeää työtä sen asukkaiden hyväksi. Tutustu toimintaan tästä: